ROSSZ MINŐSÉGŰ TERMÉKEK - MÉG MINDIG TÜZET OLTUNK

MINŐSÉGÜGYI VILÁGNAP
MIT TEHETÜNK, HA ROSSZ MINŐSÉGŰ TERMÉKET VÁSÁROLUNK?
 
Az Európai Minőségügyi Szervezet (EOQ) 1992-ben erre a napra hirdette meg a Minőségügyi Világnapot, amellyel a minőség iránti elkötelezettség fontosságára kívánja felhívni a figyelmet.

A minőség értéke általában akkor tudatosul, amikor szembesülünk a hibával. A vevő a fogyasztóvédelemhez vagy bírósághoz fordul, a gyártó és szolgáltató pedig fizeti a bírságot. Az előállítási és szolgáltatási folyamatok megfelelő irányításával mindez megelőzhető. 

 
A cikk megjelent a ProfitLine és Tőzsdehírek oldalain is.
Írta: Kohl Zsuzsanna, ügyvezető
FrameWork Hungary Kft.
 

A minőség értéke általában akkor tudatosul, amikor szembesülünk a hibával. A vevő a fogyasztóvédelemhez vagy bírósághoz fordul, a gyártó és szolgáltató pedig fizeti a bírságot. Az előállítási és szolgáltatási folyamatok megfelelő irányításával mindez megelőzhető. Sokunk számára ismerős az a helyzet, amikor hibás terméket vásárolunk egy üzletben, vagy amikor egy rossz minőségű szolgáltatás kapcsán a panaszbejelentésre nem kapunk választ, vagy visszautasítják.

A vevők annyit tehetnek, hogy a fogyasztóvédelemhez fordulnak a problémák megoldásáért és többet nem vásárolnak abban az üzletben. De vajon mit tesz az a cég, ahol a hibás terméket gyártják? Mit tehet a kereskedő, hogy megtartsa a vevőjét? Hogyan járjon el a szolgáltató annak érdekében, hogy a hibákat hamarabb kijavítsa, mint azt az előfizető észrevenné?

A megoldásban nemzetközi irányelvek segítenek a cégeknek. Azonban nem mindegy, hogy a gyártók és szolgáltatók hogyan alkalmazzák ezeket az előírásokat a gyakorlatban, nem mindegy, hogy milyen mértékben szigorítják az ellenőrzéseket a termékkibocsátás során, és nem mindegy az sem, hogy milyen hatékonysággal működtetik minőségirányítási rendszerüket, ahol gondosan meg kell választani azokat a beszállítóikat és szakembereket, akik közvetlenül befolyásolják a termék vagy szolgáltatás minőségét.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK
A KÖVETKEZŐ TÉMÁK IS ÉRDEKELHETIK
 
     
FOLYAMATÁBRA EGY PETŐFI-VERSHEZ IDŐ KELL, HOGY MEGTALÁLJUK AZ IGAZIT EGÉSZSÉGÜGYI MINŐSÉG
2014.06.07. HVG.hu 2014. 05.01. Piac&Profit 2014 08. youtube.com